L'associació

Un important grup d’empreses catalanes franquiciadores han creat la nova Associació Catalana de Franquiciadors (ACF) com una eina per a la promoció del sistema de franquícies i la defensa dels principis deontològics que el caracteritza, al mateix temps que prestarà serveis informatius, administratius i tècnics als seus associats. D’igual manera, la ACF orientarà les relacions dels franquiciadors i dels seus franquiciats amb les institucions i organismes públics relacionats amb la franquícia.

L’Associació arrenca amb 45 socis que tenen les seves seus centrals a Catalunya, condició aquesta imprescindible per formar part de la ACF. El sistema de franquícies català està format per 302 marques, de les quals un 30% estan en fase de desenvolupament. La presència que tenen a l’estat espanyol es concreta en 19.502 establiments que donen ocupació a 63.328 persones. La facturació de les franquícies catalanes supera els 6.198 milions d’euros.

La franquícia té, doncs, una forta incidència tant pel que fa a la creació de pimes i microempreses com per l’oferta de llocs de treball, a més d’aportar una modernització de la gestió de negocis en el món del comerç i els serveis. També en aquestes línies, la ACF posarà el seu “saber fer” al servei del desenvolupament del sistema de franquícies.